Tantárgyak / Tanszéki tervezés 2.

Alapadatok
Tantárgykód: BMEEPIPT701
Előtanulmányok:
Követelmények:
Kredit: 3
Heti óraszám: 3
Tárgyfelelős: Terbe Rita DLA
Oktatók: Bartók István DLA
Fábián Gábor DLA
Nagy Iván DLA
Szabó Dávid DLA
Szécsi Zoltán DLA
Sági Gergely
Terbe Rita DLA
Árva József DLA
Tárgyleírás:


Vedd észre, vedd kézbe, ismerd meg! Tantárgyunk fő célja, hogy a belső terek formálásával valós terek és anyagok kapcsán ismerkedjünk meg. A félév gyakorlati fókuszú, ezért belsőépítészeti tervezésre koncentráló építészirodákba látogatunk. Épület-bejárásunkon egy, az elmúlt években elkészült épület belső tereinek kialakítását vizsgáljuk meg. Anyag- és tervbemutatókon egy-egy felület kialakításának lehetséges módjairól, előnyeiről-hátrányairól beszélgetünk. Külön hangsúlyt fektetünk a fény szerepére, amelynek kapcsán a fénytervezés szakterületébe nyerünk bepillantást. Műhelylátogatásaink során bútorasztalos műhelyt, egyedi bútor- és burkolatgyártó cégeket látogatunk meg. A félév fontos eleme továbbá az akadálymentesítés tervezői fókuszú elmélete és gyakorlata. 

A tantárgy a Stratégia stúdió tervezési kurzusaihoz is kapcsolódik, ahol részben további tartalmakkal (akusztika, szakergonómia, anyagszerkezettan, enteriőr és designtörténet, stb.) egészül ki, tovább konkrét tervezési feladatok során mélyíthetjük el tudásunkat. A félév fő célja mindezekkel, hogy belső téri környezetünket úgy vegyük észre, vegyük kézbe és ismerjük meg, hogy tervezési feladataink során valós térarányokra és anyagismeretre támaszkodhassunk.

A kurzus célkitűzése továbbá, hogy az Építőművészeti Specializáció kötelezően választható tantárgyblokkjának elemeként támogassa a specializáción folyó munkát, és az Exploratív Építészeti Tanszék Építészeti Stratégiák Stúdiójának ezirányú, az oktatásban és kutatásban testet öltő tevékenységét.


Kiírást lásd moodle felületen INSIDE tárgynál.


Budapest, 2022 augusztus


Terbe Rita DLA

tárgyfelelős


Vasáros Zsolt DLA, egyetemi tanár, tanszékvezető


                                    

Letöltések:
Ütemterv:
1.   
   
2.   
   
3.   
   
4.   
   
5.   
   
6.   
   
7.   
   
8.   
   
9.   
   
10.   
   
11.   
   
12.   
   
13.   
   
14.   
   
15.    
   
Hírek
2013. 09. 12. 18:29
TT2 - AKADÁLYMENTES ELŐADÁS



Letölthető Kormányos Anna rehabilitációs környezettervező szakmérnök, építész
akadálymentes tervezéssel kapcsolatos nyitóelőadása.
Bónusz: győri Mobilis interaktív kiállítási központ ismertetése (előadók: Szabó Dávid és Nagy Iván).

Újabb hírek
Régebbi hírek