TANSZÉK / HÍREK

2019-10-03 15:16
PIRANESI STUDENT HONORABLE MENTION 2019 - HALLGATÓI PÁLYÁZAT
Az előző évek gyakorlatának megfelelően felkérést kaptunk, hogy két hallgatói terv vagy megépült beavatkozás képviselje Karunkat a 2019 évi Pirani Építészeti Napokon. Pályázni lehet diplomatervvel, TDK munkával, építőtábor keretében épített beavatkozással, stb… egyénileg vagy csapatban.

A Közép-Európa legnevesebb építészeti díjai közé tartozó, 1989 óta évente meghirdetett Piranesi Award minden év novemberében kerül átadásra a Pirani Építészeti Napok építész konferencia keretében. Célja Közép-Európában megvalósult legjobb építészeti alkotások kiállítása és díjazása. A Piranesi Award kiállítás része a bécsi, a grazi, a spliti, a zágrábi, a pescarai, a trieszti, a maribori, a ljubljanai, banja lukai,  thesszaloniki, pozsonyi, belgrádi és a budapesti hallgatók terviből készült kiállítás is, mely alkotások közül a nemzetközi zsűri egy tervet díjjal jutalmaz (Piranesi Student’s Honorable Mention), további 5 tervet dicséretben részesít.
Tavaly és azt megelőző évben is volt kiemelt dicséretben részesült hallgatónk (Breuer Anna - Vallások háza, diplomaterv, 2018 és Sági Gergely - Time Box pavilonok, megépült TDK munka, 2017).

Ezen sikerek után biztatunk Mindenkit, hogy pályázzon!

Bővebb információ a www.pida.si honlapon, továbbá tájékozódni érdemes az előző évek díjazottjai alapján is.

Pályázni az elmúlt két félévben készített hallgatói tervvel, diplomatervvel, megépült épület, beavatkozással egyénileg vagy csapatban lehet. Összefűzött digitális portfólió formájában (PDF), maximálisan 10 oldal és 5 Mb terjedelemben.

Várjuk a hallgatói portfóliókat 2019.október 11. péntek 12:00- ig az szabo.david@mail.bme.hu email címen.